top

Zaventem-Mechelen in 8 minuten op 10 juni 2012

Nieuw onderwerp plaatsen Reageren SG Brussel | Nieuws luchthaven    Pagina 1 van 1

16-06-2011 18:23:11 BerichtOnderwerp: Zaventem-Mechelen in 8 minuten op 10 juni 2012
turkishairlinesGeregistreerd op: 22 Nov 2010
Berichten: 321

Reageren met citaat

Over een jaar duurt een treinrit tussen Brussels Airport en Mechelen nog amper 8 minuten. Vandaag is dat nog bijna 40 minuten. De aanleg van de noordelijke spoorontsluiting van de luchthaven zit op schema, meldt spoornetbeheerder Infrabel. Tot 2045 moeten reizigers een toeslag betalen.

Het Diabolo-project zit op schema (© Ring TV)
Infrabel organiseerde dinsdag een bezoek aan de werf van het zogenaamde Diabolo-project. Een nieuwe tunnel onder de landingsbanen en Brucargo verbindt het bestaande station onder luchthaven met een gloednieuwe spoorlijn op de middenberm van de E19. Ter hoogte van Zemst sluit die aan op de bestaande spoorlijn Brussel-Antwerpen.
De nieuwe lijn wordt op 10 juni 2012 in gebruik genomen. Treinen zullen dan rechtstreeks vanuit Antwerpen en Mechelen naar de luchthaven kunnen sporen zonder overstap in Brussel. Dat betekent een tijdswinst van een half uur.
In 2005 was al een eerste stap gezet in een betere spoorontsluiting van de luchthaven met de bocht van Nossegem. Sindsdien is er al een rechtstreekse verbinding tussen de luchthaven en Leuven. Midden 2015 moet de nieuwe spoortunnel Schuman-Josaphat ook voor een snellere verbinding met de Europese wijk zorgen. Een ritje van Brussel-Schuman naar de luchthaven zal dan kunnen in 13 minuten.
"Brussels Airport zal dan één van de best bediende luchthavens per spoor zijn, niet alleen op Europees vlak, maar ook op mondiaal vlak," aldus Frédéric Petit van Infrabel. Keerzijde van de medaille is dat de reiziger dieper in zijn portemonnee zal moeten tasten. Vandaag moet al een toeslag van 2,05 euro betaald worden. Vanaf volgend jaar tot en met 2045 is dat zelfs 4,1 euro.
De totale kostprijs van het project bedraagt 540 miljoen euro. 250 daarvan wordt opgehoest door Infrabel, de rest door de private partner Northen Diabolo nv.

Bron: http://www.brusselnieuws.be/artikel/zaventem-mechelen-8-minuten-op-10-juni-2012
_________________
Andy
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen MSN Messenger
 
16-06-2011 18:25:42 BerichtOnderwerp:
turkishairlinesGeregistreerd op: 22 Nov 2010
Berichten: 321

Reageren met citaat

Van 2,05 naar 4,10 is gewoon schandalig, niet? Je zal maar eens de trein nemen als spotter om naar Zaventem te gaan en hupla 8,20 euro extra kwijt heen-terug. Zo zal het wel een dure hobby worden als je dit een paar keer per week doet...
_________________
Andy
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen MSN Messenger
 
Nieuw onderwerp plaatsen Reageren SG Brussel | Nieuws luchthaven
Vorige onderwerp
Volgende onderwerp
Berichten van afgelopen:   
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!