top

O'Leary kraakt plan voor nieuwe luchthaven bij Londen

Nieuw onderwerp plaatsen Reageren SG Brussel | Buitenlandse luchthavens    Pagina 1 van 1

05-05-2011 02:41:12 BerichtOnderwerp: O'Leary kraakt plan voor nieuwe luchthaven bij Londen
Tony Draps
Site Admin


Geregistreerd op: 09 Nov 2009
Berichten: 449
Woonplaats: Zaventem

Reageren met citaat

Citaat:
www.luchtvaartnieuws.nl

O'Leary kraakt plan voor nieuwe luchthaven bij Londen

LONDEN - "Absolutely nuts". Zo noemt Ryanair-topman Michael OLeary een plan van de gemeente Londen om een hubluchthaven te bouwen in de monding van de Theems, tussen de graafschappen Essex en Kent. Nu de Britse regering geen nieuwe startbanen wil op de luchthavens Heathrow, Gatwick en Stansted, zou een nieuw vliegveld tot de mogelijkheden behoren.

Maar niet als het aan O’Leary ligt, zo meldt de BBC. Volgens de Ryanair-topman is de aanleg van een nieuwe hubluchthaven absoluut niet nodig, en zijn de vele miljarden die met de bouw gepaard gaan weggegooid geld. Het is volgens O’Leary wčl hard nodig om nieuwe banen aan te leggen op de vijf bestaande luchthavens in de directe omgeving van Londen.

“We strijden al lang voor een tweede baan op Stansted, een tweede baan op Gatwick en een derde baan op Heathrow omdat daar de infrastructuur al is”, zegt O’Leary. Ryanair maakt momenteel gebruik van de Londense luchthavens Stansted, Luton en Gatwick.

De Londense burgemeester Johnson steunt een in januari gepubliceerd rapport waarin de bouw van een nieuwe Londense hubluchthaven wordt geadviseerd. Het aantal passagiers dat jaarlijkse van de luchthavens rond Londen gebruikmaakt groeit volgens het rapport van 140 miljoen in 2010 naar 400 miljoen in 2050.

De in mei 2010 aangetreden nieuwe Britse regering heeft plannen voor de bouw van een zesde terminal en de aanleg van een derde start- en landingsbaan op Heathrow geschrapt. Het ministerie van Transport heeft verklaard dat het de aanleg van nieuwe banen op Heathrow, Gatwick en Stansted niet ondersteunt. Gestreefd wordt naar een “duurzamere luchtvaart”.

Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
 
Nieuw onderwerp plaatsen Reageren SG Brussel | Buitenlandse luchthavens
Vorige onderwerp
Volgende onderwerp
Berichten van afgelopen:   
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!